Lions Club Brugge Maritime

We Serve

Lions Brugge Maritime & Dranouter-Bad

Succesvolste editie ooit van Dranouter Bad

Dranouter Bad is een samenwerking tussen vzw Folkfestival Dranouter en Lions District 112A (West-en Oost-Vlaanderen waaronder ook Lions Club Brugge Maritime). Op 25 april 2013 werd immers op het strand van De Panne voor de 4e jaar op rij een muziek-en belevingsfestival georganiseerd voor mensen met een beperking uit heel Vlaanderen. 

Samenwerking Lions – Dranouter Bad

Vzw Folfestival Dranouter  brengt haar expertise in op het vlak van engageren van artiesten en zangers en de logistieke organisatie van het festival zelf. Lions District 112A steunt met gratis manpower tijdens het festival en financiële middelen. Lions heeft  bevoorrechte contacten met diverse homes voor mensen met een beperking, en moedigt de bewoners aan om deel te nemen. Zo’n 2500 mensen met een beperking en hun begeleiders waren dit jaar aanwezig op dit festival. Het was een zonovergoten editie, zodat het festival meteen ook een dagje-uit-aan-zee werd!

Lions sensibiliseren

Een team  Lionsleden sensibiliseert de clubs om te participeren in Dranouter Bad. In ruil voor een bijdrage van minimaal EUR 1250 ontvangen zij 25 entreekaarten die ze kunnen schenken aan de bewoners van een instelling. Bovendien kunnen zij een pakket extra kaarten aankopen. Lions is zo ‘de’ hoofdsponsor geworden van dit event. Bijna alle Westvlaamse clubs participeren. De overheid betoelaagt dit bijna niet. De lionsleden zijn massaal aanwezig, samen met de festivalgangers. Dit is inclusie in de praktijk.

Ambiance verzekerd.

De sfeer op het festival is hartelijk. Er zijn niet enkel de optredens, maar ook straattheater, workshops georganiseerd door een aantal scholen uit Ieper, Kortrijk, Brugge, Kortemark en Veurne. De gemeente De Panne faciliteert administratief en stelt het strand ter beschikking. En uiteraard kan op zo’n kermis het uitgebreid aanbod aan friet- , wafel- en suikerspinstands niet ontbreken!

 

Uitzending op  Focus-WTV

 


www.dranouterbad.be

Pin It on Pinterest

Share This