Lions Club Brugge Maritime

We Serve

Getuigenissen – De Blessure

‘De blessure’ een beeldverhaal van Pieter Declercq met illustraties van Bjorn Bossu, ondersteunt ons educatief project voor kinderen van 11j!

Jaarlijks komen een 170tal schoolkinderen uit regio Beernem onze organisatie bezoeken. Via een gesprek met een zorgvrager of familielid die hun ervaringen delen, een montage uit de bedrijfsfilm en een aantal opdrachten op het terrein krijgen ze een beeld van wat geestelijke gezondheidszorg is. Bijkomend krijgen ze het beeldverhaal ‘ de blessure’ gratis (dankzij de financiële ondersteuning van Lions Club Brugge MAritime) mee naar huis. Op die manier wensen we ook de ouders, broers en zussen en iedereen die het interesseert te bereiken. In de hoop dat gesprek over het bezoek kan beginnen.

Volgens de wereld gezondheidsorganisatie krijgt 1 persoon op 3 met psychische problemen te kampen tijdens hun leven. Hoge cijfers, educatie hierover is dan ook zeer belangrijk. Het psychiatrische Centrum St Amandus investeert hierin en begint al bij de kinderen uit de buurt.

Pin It on Pinterest

Share This